Ο Δήμος σταμάτησε τη λειτουργία του παιδικού σταθμού της Μητρόπολης!

📍 Σε αδιανόητη κίνηση προχώρησε η Δημοτική Αρχή Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, αποφασίζοντας την παύση της λειτουργίας του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μητρόπολης στην Πλατεία Μουστακλή δέκα ημέρες μετά την έναρξη του, ενδεικτικό της αδυναμίας της για εκ των προτέρων σχεδιασμό και συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες ή/και φορείς.
.
Συγκεκριμένα, ενώ η λειτουργία του σταθμού ξεκίνησε την 9η Σεπτεμβρίου με ένα δυναμικό περίπου 60 νηπίων εντός άρτια εξοπλισμένου χώρου και επαρκούς προσωπικού, εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής επισκέφθηκε τον χώρο και επέβαλλε την παύση λειτουργίας του, «λόγω του αδιαμόρφωτου εξωτερικού χώρου». Παρά τις αιτιάσεις των εκπροσώπων του σταθμού περί νηπιακής ηλικίας και πλήρους και δημιουργικής απασχόλησης εντός εσωτερικού χώρου, η αιρετή εκπρόσωπος, δεν συναίνεσε στην συνέχεια λειτουργίας, με 60 εργαζόμενες οικογένειες να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση.
Τα ερωτήματα πολλά με κυριότερο, ποια μεταβολή συντελέστηκε στον περιβάλλοντα χώρο ώστε στις 9 Σεπτέμβρη να μπορεί να ανοίξει ο σταθμός και δέκα ημέρες μετά να αποφασίζεται το κλείσιμο του.
.
Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή, φέρνει σε απόγνωση τις οικογένειες που θα αναγκαστούν, για άγνωστο χρονικό διάστημα, να βρουν άλλες λύσεις φύλαξης των παιδιών τους.
Υπό το πρίσμα της αναλγησίας και των προσχημάτων, η δημοτική αρχή οφείλει να αντιληφθεί ότι προκαλεί σοβαρότατο πρόβλημα στον οικογενειακό προγραμματισμό και κυρίως στη διαδικασία προσαρμογής των νηπίων σε νέο περιβάλλον. Οφείλουμε επίσης να τονίσουμε πως πριν οποιαδήποτε τέτοια ανατρεπτική ενέργεια η δημοτική αρχή, όφειλε να συνεννοηθεί με τη διοίκηση του σταθμού, προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση μπροστά στην ανάγκη των οικογενειών.
.
Ως Κοινωνίας Βήμα πρεσβεύουμε ότι για αποφάσεις που επηρεάζουν και δυσχεραίνουν άμεσα την καθημερινότητα μικρών παιδιών και εργαζόμενων γονέων, κάθε προσχηματική ή μη, τυπολατρική προσέγγιση, θα πρέπει να έπεται των οικογενειακών αναγκών.
Νέα Φιλαδέλφεια 19 Σεπτεμβρίου 2024
Το Γραφείο Επικοινωνίας

Παρόμοια Άρθρα