Σαμαρτζίδου Κατερίνα

Κατερίνα Σαμαρτζίδου

Μικρασιατικής καταγωγής, γεννήθηκα στη Νέα Φιλαδέλφεια,όπου κατοικώ και εργάζομαι. Είμαι παντρεμένη και έχω ένα ενήλικο γιο. Ως Εικαστικός, πήρα μαθήματα ζωγραφικής και αγιογραφίας στην Σχολή της UNESCO για την οργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων Τέχνης, τις αρχές οπτικού πολιτισμού, Μουσειολογίας και διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς, Μουσειοπαιδαγωγικής, Digital Culture και ψηφιακής τεχνολογίας στο ΕΚΠΑ. Έχω λάβει μέρος σε πάνω από 50 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και 4 ατομικές εκθέσεις, ενώ επιμελήθηκα μία σειρά επιτυχημένων εκθέσεων συναδέλφων εικαστικών.

Έργα μου βρίσκονται σε διάφορες ιδιωτικές συλλογές και δήμους. Ως εικαστικός, αισθάνομαι την ανάγκη να δημιουργηθεί στον ιστορικό αυτό τόπο οργανωμένη διαχείριση σύγχρονου τοπικού πολιτιστικού έργου με την ανάδειξη και προώθηση έργων τέχνης, φωτογραφίας, ζωγραφικής κλπ. Να δημιουργηθεί πολιτιστική κουλτούρα με την οργάνωση εκθέσεων υπό την αιγίδα του δήμου με έργα αξιόλογων καλλιτεχνών. Να προωθηθεί η εγγενής πολιτιστική έκφραση. Να αποτυπωθεί η κάθε μορφή τέχνης στην πόλη μας.

Με βάση την ενασχόληση και την επιμόρφωσή μου στα εικαστικά δρώμενα, την πρόθεσή μου να ενισχυθεί η παραγωγή πολιτισμού στην πόλη μας, συμμετέχω στην νέα προσπάθεια ανάταξης του τόπου μας, μέσω της δημοτικής παράταξης «Κοινωνίας Βήμα». Ευχαριστώ τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Τζέλη για την τιμή και θα είμαι κοντά του, μετατρέποντας την επιθυμία μου σε επιδίωξη και υποχρέωση.

Παρόμοια Άρθρα