Χλιάρας Σταμάτιος

Χλιάρας Σταμάτιος

Γεννήθηκα και ζω όλα τα χρόνια της ζωής μου στην Ν. Φιλαδέλφεια όπου κατοικώ αλλά και εργάζομαι.
Είμαι ιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου «Έρασμος» το οποίο έχει  30 χρόνια λειτουργίας στην περιοχή Απομάχων.

Τελείωσα το 1ο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας και σπούδασα στο ΕΚΠΑ στο τμήμα Φυσικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής.
Είμαι παντρεμένος με την Βιβή Πλατά και έχουμε δύο παιδιά.
Έχω συγγενείς και φίλους στην Ν. Χαλκηδόνα
Η Ν. Χαλκηδόνα μαζί με την Ν. Φιλαδέλφεια αποτελούν σημείο αναφοράς και το σύνολο των αναμνήσεων των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων.

Είμαι, λοιπόν, ένας από τους Φιλαδελφειώτες που γνωρίζω την πόλη μας, τα χαρίσματά της, αλλά και τα προβλήματά της.

Από τα μαθητικά μου χρόνια ασχολήθηκα με τα κοινά, στα μαθητικά συμβούλια ως μαθητής και ως πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου, και στην ΕΦΕΕ ως φοιτητής.
Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκα  στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου όπου υπήρξα πρόεδρος και στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας ως αντιπρόεδρος.

Με την τοπική αυτοδιοίκηση η ενασχόληση μου ξεκίνησε όταν, σε πολύ νεαρή ηλικία,  ήμουν υποψήφιος στον συνδυασμό του αείμνηστου δημάρχου Σάββα Σταματιάδη και συνεχίστηκε με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού « Όραμα πόλης» με επικεφαλής τον δήμαρχο Σταύρο Κόντο. Επι δημαρχίας Σταύρου Κόντου συμμετείχα στο τμήμα Παιδείας του Δήμου μας και διετέλεσα πρόεδρος της σχολικής επιτροπής των Τεχνικών Λυκείων.
Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές,  πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό « Κοινωνίας Βήμα» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Τζέλη.

Στην απόφαση αυτή με οδήγησε η πεποίθηση ότι ο συνδυασμός απαρτίζεται από έμπειρους και αποδεδειγμένα ανιδιοτελείς συνεργάτες, από συνδημότες με όραμα για την πόλη, με ειλικρινή διάθεση προσφοράς στον δήμο μας και στους δημότες, αλλά και η βεβαιότητα ότι ο Γιάννης Τζέλης έχει μεράκι, χρόνο και όρεξη να υπηρετήσει την πόλη μας.

Οι αρχές στις οποίες κινούμαι είναι:
Η πόλη μας Ν. Φιλαδέλφεια- Ν. Χαλκηδόνα χρειάζεται μια δημοτική αρχή που

  1. Να σέβεται και να λογοδοτεί στον δημότη
  2. Να βελτιώνει καθημερινά την εικόνα της πόλης στους τομείς καθαριότητας, πρασίνου, να διατηρεί σε άψογη κατάσταση τους δημόσιους χώρους, τις πλατείες και το στολίδι της πόλης μας το Άλσος.
  3. Να προβάλλει τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και να επιδιώκει στην συμμετοχή των δημοτών  σε αυτά. Να ενισχύει και να συντρέχει την ερασιτεχνική δημιουργία σε αυτούς τους τομείς.
  4. Να συμβάλλει στην άρτια υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων μας.
  5. Να επιδιώκει την ενημέρωση και την ενεργή συμμετοχή των δημοτών, αλλά και την αξιοποίηση ειδικών επιστημόνων, στον σχεδιασμό για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων όπως η διαχείριση των απορριμάτων και η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού.

Παρόμοια Άρθρα