Παπαδημητρίου Ιωάννα

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Άργος. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διπλωματούχος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εκπαιδευτική Πολιτική και Κοινωνικός Αποκλεισμός του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών.

Εργάστηκα ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε Ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονταν με την εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και στο εθνικής εμβέλειας επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων μαθητών» (ΕΣΠΑ 2007-2013). Παράλληλα εργάστηκα ως φιλόλογος παραδίδοντας μαθήματα σε μαθητές από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Τα τελευταία χρόνια είμαι ελεύθερος επαγγελματίας στο τομέα της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες. Επίσης όλα αυτά τα χρόνια είμαι εθελόντρια σε δομές και δράσεις που αφορούσαν την εκπαίδευση κοινωνικοοικονομικών ευάλωτων ομάδων.  Στην Νέα Φιλαδέλφεια μετακόμισα μόνιμα με τον σύντροφο και σύζυγό μου Γιώργο το 2011 και αποκτήσαμε δύο παιδιά τον Στέλιο και τον Μιχάλη που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας.

Παρόλο που ζω τα τελευταία χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε σταδιακά ένα σεβασμός και μία αγάπη για την ιστορία και τις παραδόσεις της πόλης που αναβιώνουν μέσα από τοπικές πολιτιστικές ομάδες, οργανώσεις και δράσεις και δίνουν ένα διαφορετικό στίγμα και χαρακτήρα σε σύγκριση με άλλους δήμους. Ωστόσο στην εποχή της οικονομική κρίσης, της κρίσης των αξιών, αλλά και της αδιαφορίας των τοπικών αυτοδιοίκητων οργάνων μεγεθύνθηκαν τα προβλήματα του δήμου μας (κυκλοφοριακό, καθαριότητα) και έχει γίνει πιο δύσκολη η καθημερινότητα των συνδημοτών μου.

Το γεγονός αυτό καθώς και οι κοινωνικές ευαισθησίες και ανησυχίες που έχω ως άτομο συνέβαλαν σημαντικά στο να ασχοληθώ ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα με τους τομείς προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της συγκυρίας και τις ανάγκες των πολιτών αποφάσισα να συνταχθώ και να αγωνιστώ στο συνδυασμό «Κοινωνίας Βήμα» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Τζέλη, υιοθετώντας και υποστηρίζοντας τις θέσεις, τις αξίες και το πρόγραμμα του.

Παρόμοια Άρθρα