Χοβαλοπούλου Μαρία-Ελένη

Μαρία-Ελένη Χοβαλοπούλου.

Γεννήθηκα το 1980 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τελείωσα την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση μου στο 3ο γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας και στο Πολυκλαδικό, αντίστοιχα. Εισήλθα στη τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Βιολογικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδίκευσα τις σπουδές μου στον τομέα της Φυσικής Ανθρωπολογίας με την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος. Παράλληλα, παρακολούθησα κύκλο μαθημάτων σχετικού μεταπτυχιακού προγράμματος.

Έκτοτε, έχω διακριθεί και διεκπεραιώσει τρεις μεταδιδακτορικές έρευνες. Σήμερα είμαι επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με 43 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τέλος, έχω άριστη γνώση αγγλικών και καλή γνώση υπολογιστών.

 

Στη πορεία μου είχα πιστούς φίλους αγαπημένα τετράποδα και το ενδιαφέρον μου γι ´αυτά σε συνδυασμό με την επίπονη προσπάθεια του Φιλοζωικού της Ν.Φιλαδέλφειας να επιβιώσει και να επιτελέσει το ρόλο του, γίνομαι συμπαραστάτης στη βούληση του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Τζέλη και την ομοθυμία του συνδυασμού «Κοινωνίας Βήμα» να επιφέρει συνθήκες ευζωίας και φροντίδας στα αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα ζώα.

Συντάσσομαι όμως και με την επιστημονική μου ιδιότητα ως προς την δυνατότητα συνεργασίας του δήμου μας με το Πανεπιστήμιο και την ειδικότητά μου στην Φυσική Ανθρωπολογία προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα μελέτης των μορφολογικών χαρακτηριστικών των ανθρώπων της πόλης και του αποτυπώματος συνθηκών ζωής τους σε μια διαχρονική έρευνα. Εύχομαι Καλή Επιτυχία στους συνοδοιπόρους μου και Συγχαίρω τον υποψήφιο Δήμαρχο και φίλο Γιάννη Τζέλη για την σύνθεση, τη δημοκρατικότητα και την παρουσίαση ενός ποιοτικού ψηφοδελτίου.

 

Σημείωση : Οι επιστημονικοί ερευνητές χρησιμοποιούν τους φακούς για την έρευνα αλλά τους αποφεύγουν για προσωπική χρήση.

Παρόμοια Άρθρα