Πελεκάνος Σωτήρης

Πελεκάνος Σωτήρης

Είμαι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών στα οικονομικά και τον αυτοματισμό. Εργάζομαι σε θέση ευθύνης σε μεγάλο ενεργειακό όμιλο. Επέλεξα να εγκατασταθώ μόνιμα στην Νέα Φιλαδέλφεια με την οικογένειά μου το 2012, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για μια πόλη που διατηρεί ακόμη την ήπια και ανθρωποκεντρική της διάσταση. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε από τον γειτονικό δήμο Αχαρνών με ενεργητική συμμετοχή στα δημοτικά δρώμενα.

Μετά την εγκατάστασή μου στην πόλη μας, παρακολούθησα την πολιτική, δομική και φυσιογνωμική της εξέλιξη. Με νέα δεδομένα σήμερα, και προκειμένου η πόλη να διατηρήσει και τα ιστορικά και ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά της, θεωρώ ότι χρήζει άμεσα μιας σύγχρονης επιστημονικής μελετητικής παρέμβασης ως προς το κυκλοφοριακό ,το περιβαλλοντικό και το οικιστικό πρόβλημα προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων της.

Η ένταξη του γηπέδου, των μεγάλων αλυσίδων, των πολυάριθμων καταστημάτων εστίασης στον κοινωνικό ιστό, η επισκεψιμότητα κλπ, χρειάζονται άμεσα ένα νέο μακροπρόθεσμο και ολιστικό πλαίσιο ρύθμισης. Κάτι που άπτεται πολλών παραγόντων, με κυρίαρχο τον ρόλο των μέσων σταθερής τροχιάς και την συνδεσιμότητα τους, τα κίνητρα για αποφυγή αυτοκινήτων στον κεντρικό δακτύλιο, την διευκόλυνση των κατοίκων με δημοτικά ηλεκτρικά λεωφορεία κλπ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η υλοποίηση της κατασκευής του Μετρό, θα αργήσει να υλοποιηθεί.

Ως προς τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της πόλης, σημαντική θεωρώ την προστασία των διατηρητέων και προσφυγικών κατοικιών μέσω της ένταξής τους σε κοινοτικά προγράμματα ανακαίνισης. Τούτο θα συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της πόλης, θα αναδείξει την πολιτιστική της κληρονομιά και θα αποτελέσει μέρος της λύσης του οικιστικού προβλήματος. Περιβαλλοντικά, κρίνω απαραίτητη την επέκταση των ζωνών Πρασίνου με κατάλληλα υψηλά δένδρα στις γειτονιές, προκειμένου να αποτελέσουν ασπίδα Περιβαλλοντικής προστασίας.

Με τις πρώτες αυτές σκέψεις ως προτεραιότητες, και σύμφωνος με το Πλαίσιο Θέσεων και Αρχών του συνδυασμού « Κοινωνίας Βήμα» υπό τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Τζέλη, υποβάλλω την υποψηφιότητά μου. Εύχομαι Καλό Αγώνα και Επιτυχή Έκβαση στην προσπάθειά μας.

Παρόμοια Άρθρα