Πιάκης Λεωνίδας

 

Πιάκης Λεωνίδας

Είμαι Φιλαδελφειώτης και Μικρασιάτης δεύτερης γενιάς. Ο πατέρας μου Θανάσης Πιάκης γεννήθηκε το 1917 στο Ντεμιρντέσι της Προύσας, απ’ όπου διασώθηκε στην ηλικία των 5 ετών μαζί  με τη μητέρα του Μερόπη κατά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922 και μέσω Μουδανιών έφτασαν στον Πειραιά και εγκαταστάθηκαν από τότε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο πατέρας του Λεωνίδας δεν κατάφερε να διασωθεί και χάθηκε στη Μικρά Ασία σε ηλικία 30 ετών. Εγώ πέρασα τα παιδικά μου και εφηβικά μου χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποφοιτώντας το 1969 από το τότε Λύκειο αρρένων της πόλης.  Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών τον Απρίλη του 1967 και η επακολουθήσασα χούντα με βρήκε μαθητή στο Λύκειο της Νέας Φιλαδέλφειας και τον πατέρα μου να μετατίθεται στην Ξάνθη. Παρά τα χρόνια που πέρασαν οι δυσάρεστες μνήμες και οι δυσκολίες της περιόδου αυτής παραμένουν έως σήμερα νωπές και αποτελούν διδαχή για τα παιδιά μας.

Αποφοιτώντας από το τότε Λύκειο Αρρένων της Νέας Φιλαδέλφειας έφυγα στην Ιταλία το 1971 και εγκαταστάθηκα στη πόλη Γένοβα,  στο Πανεπιστήμιο της οποίας φοίτησα στη σχολή των Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, από την οποία και αποφοίτησα με άριστα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου αλλά και μετά από αυτές εργάστηκα σε τομείς σχετιζόμενους με το αντικείμενο των σπουδών μου.

Στην Ελλάδα επανήλθα μετά το 1981 και αρχικά σαν διπλωματούχος Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός μέλος του ΤΕΕ, εργάστηκα σαν ελεύθερος επαγγελματίας σε διάφορους τομείς της ειδικότητάς μου. Στη διάρκεια της φοιτητικής μου ζωής συμμετείχα στο φοιτητικό κίνημα στις τάξεις της πανσπουδαστικής και πολιτικά δραστηριοποιήθηκα από τη μεταπολίτευση έως και το 1985 στο ΚΚΕ από το οποίο αποχώρησα στη συνέχεια λόγω διαφωνιών.  Από το 1985 έως το 2010 εργάστηκα στους αυτόνομους θερμικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Σύρου, της Μήλου, της Σαντορίνης, της Κω και της Πάρου, τόσο στον τομέα των κατασκευών με αυτεπιστασία, όσο και στη λειτουργία τους, ασκώντας καθήκοντα επιβλέποντα μηχανικού έργου και Διευθυντή αυτόνομου θερμικού σταθμού.  Από το 2010 έως το 2020 μου ανατέθηκαν καθήκοντα Διευθυντή παραγωγής της Διεύθυνσης των αυτόνομων σταθμών παραγωγής των νησιών.

Συνταξιούχος πλέον θεώρησα χρήσιμο να συνεισφέρω και γω με βάση την πολυετή μου επαγγελματική εμπειρία, στην πόλη μου και για το λόγο αυτό τάχθηκα στο πλευρό του υποψήφιου Δήμαρχου Γιάννη Τζέλη τον οποίο εκτίμησα ιδιαίτερα για τις δημοκρατικές και προοδευτικές του αρχές και αξίες, για την ενασχόλησή του με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τη νεολαία της πόλης μας και βέβαια για το ήθος και την εντιμότητά του.

 

Παρόμοια Άρθρα