Μαργαριτοπούλου Μαίρη

Μαίρη Μαργαριτοπούλου

Γεννήθηκα σε τούτο τον τόπο από γονείς Μικρασιάτες που συμμετείχαν ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της τότε Προσφυγούπολης του Ποδονίφτη. Τελείωσα το δημοτικό σχολείο στη σχολή Χατζήβεη και η μεταπολίτευση με βρήκε στο Γυμνάσιο σαν πρόεδρο της τάξης τα περίεργα και ελπιδοφόρα εκείνα χρόνια. Με τις σπουδές μου έπειτα στις Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο πανεπιστήμιο, η πολιτικοποίηση, η ενεργός συμμετοχή και η πολιτική σκέψη έγιναν ένα με την προσδοκία για την ιδέα ενός κόσμου που αξίζει να του φέρεσαι καλά, ακόμη κι αν δεν είναι.

Έτσι, έγινα μέλος του συλλόγου Νέων Νέας Φιλαδέλφειας, εκλέχτηκα στον πρωτοεμφανιζόμενο θεσμό των Συνοικιακών Συμβουλίων, εκπροσωπώντας την παράταξη του Σάββα Σταματιάδη, συμμετείχα ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές το 1990 με τον Σταύρο Κόντο, το 1994 με τον Νίκο Κασίμη και το 1998 με τον Δημήτρη Αλαφάκη. Εκλέχτηκα το 2002 με την παράταξη του γιατρού Νίκου Αδαμόπουλου και ανέλαβα ως Αντιδήμαρχος τον τομέα της καθαριότητας,του πρασίνου, του ηλεκτροφωτισμού και του τμήματος των υδραυλικών του δήμου μας και ως μέλος του Δ.Σ. του ΠΠΙΕΔ, του Πνευματικού μας κέντρου, της Φιλαρμονικής. Ήμουν επίσης πρόεδρος Σχολικής επιτροπής.

Σε κόντρα παράλληλο επαγγελματικό ρόλο, σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες από πολύ νωρίς, έκανα μια επιτυχημένη καριέρα στην οποία βοήθησε η πολιτική ωριμότητα και ο ρεαλισμός. Το 2019, συμμετείχα στις Περιφερειακές εκλογές της Αττικής με την Δύναμη Ζωής υπό την Ρένα Δούρου με στόχο να εκπροσωπήσω την πόλη μας στο περιφερειακό συμβούλιο.

Σήμερα, η ανάγκη επανέρχεται στην τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης. Ο σεβασμός των θεσμών, η διοικητική επάρκεια και ο ορίζοντας δεκαετίας για μια βιώσιμη ανθρωποκεντρική πόλη είναι το στοίχημα.

Παρόμοια Άρθρα